Ez a workshopunk a kovászos édes tésztákról, péksütikről szól. Készítünk, kiflit, buktát, természetesen mindent élesztő nélkül, kovásszal.
Emelett megismerkedhettek többféle egészséges kence, krém, mindenmentes nutella, növényi tej készítésének fortélyaival is. 
 

Kovászos édes tészták és péksütik, vegán finomságok

Ezen a workshopon nemcsak sütünk, hanem isteni vegán nutellát, és más finomságokat is készítünk.

Ha érdekel a kovászolás, szeretnél egészséges, tápanyagban gazdag, tudatos, erőszakmentes ételeket varázsolni a család asztalára, netán tej, vagy tojásérzékeny vagy, itt a helyed! 
Természetesen, ha nem szeretnéd ezeket az összetevőket kihagyni, az itt tanultak ugyanúgy érvényesek a hagyományos receptek elkészíténél is!

Na de mi is készül:

  • vegán, kovászos vajas kifli
  • vegán, kovászos túrós, szilvalekváros bukta, amihez a tölteléket is mi készítjük
  • vegán, kovászos kalács
  • mindenmentes nutella törökmogyoróból

Ezeket együtt készítjük, közben megtanuljuk a LIEVITO MADRE kovász gondozását, ami a vegán péksütik lelke.

Rendezünk egy vegán lakomát, ahol a vegán krémsajtot is megkóstolhatjátok, illetve az elkészített finomságokat, amelyekből természetesen haza is fogtok vinni.

A workshop 11:00-17:00-ig tart.
Ára 60.000 Ft / fő, amely tartalmaz:

  • 1 kalácsot
  • bőséges lakomát, frissensült kenyérrel krémekkel, zöldségekkel, helyi kézműves sajtokkal és más finomságokkal
  • 12 kiflit (kisütve),
  • 6 buktát (kisütve),
  • bedagasztott kiflitésztát otthoni kisütésre,
  • Lievito Madre kovászt használati utasítással,
  • recepteket.

Létszám: maximum 5 fő.

Legközelebbi időpontok:

  •